Papers
Prijs bespreekbaar. Verschillen in vraagprijs en aankoopprijs van vastgoed. Dit document telt 89 pagina's en is een masterproef geschreven door J. De Plancke van de UGent. Er is toestemming gegeven om deze document te raadplegen en reproduceren, mits bronvermelding. De inhoud van dit document kan worden gezien als leerstof van het vak waarderen of gebouwanalyse. Ik heb dit document gevonden via Google. Door dit onderzoek te
lezen, wou ik weten welke factoren ik rekening mee moet houden als ik
later een prijs moet zetten bij vastgoed of als de aankoopprijs en
vraagprijs in conflict komen te staan. Ik wil hiermee mijn kennis uitbreiden
en ook kunnen inspelen op zulke scenario's.
Om dit document te lezen, kunt u op de afbeelding klikken.
Het
verschil tussen aankoopprijs en vraagprijs van vastgoed wordt hier grondig
onderzocht op twee manieren: een literatuuronderzoek en een praktijkonderzoek. In
de literatuuronderzoek worden alle factoren die een invloed kunnen hebben op
het verschil tussen de vraagprijs en aankoopprijs onderzocht en hoe ze die
beïnvloeden. Dit onderzoek wordt dan eerder gedaan door experten. In de
praktijkonderzoek worden de factoren uit de literatuuronderzoek toegepast op 128 huizen en 50 appartementen die
verkocht werden in het jaar 2015 in Zuid-Oost-Vlaanderen. Dit onderzoek wordt
dan eerder gedaan door vastgoedmakelaars. De resultaten van de
literatuuronderzoek en praktijkonderzoek verschillen. Experten beweren dat conjunctuur
verantwoordelijk is, terwijl vastgoedmakelaars de verantwoordelijkheid schuiven
op inflatie. De factoren die invloed hebben op dit verschil is echter moeilijk te
achterhalen, aangezien er niet voor alle factoren bewijs is gevonden of die
verantwoordelijk zijn voor een verschil tussen aankoop- en vraagprijs. Met alle
verzamelde data kan wel worden geconcludeerd dat er daadwerkelijk een verschil
is tussen vraagprijs en aankoopprijs van vastgoed. De vraagprijs ligt vaak
(75%) hoger dan de aankoopprijs. Hoe dat komt ligt aan tal van factoren.
Mijn verwachtingen van het onderzoek zijn behaald. Ik heb meer kennis bereikt maar zal, met deze kennis en de kennis die ik al heb, zelf achterhalen hoe ik inspeel op zulke scenario's en wat ik moet doen als de vraagprijs en aankoopprijs in conflict komen te staan.
Overtuiging van de klant door de verkoper, toepassing op vastgoed. Dit document telt 114 pagina's en is een scriptie geschreven door M. Vertongen van de UGent. Toestemming om document te raadplegen en reproduceren, mits bronvermelding. De inhoud van dit document kan worden gezien als leerstof van het vak professioneel handelen. Ik heb dit document gevonden via Google. Door dit onderzoek te lezen, wou ik beter zijn in het overtuigen en presenteren. Ik had altijd al last met presenteren voor een groot publiek en wou met dit document tips vinden om die probleem op te kunnen lossen. De kennis die ik hieruit haal, kan zéér hard van pas komen. Niet alleen op beroepsvlak, maar ook in het dagelijks leven.
Om dit document te lezen, kunt u op de afbeelding klikken.
Hier wordt onderzocht op welke verschillende manieren mensen overtuigd kunnen worden. De verschillende strategieën die worden gebruikt worden in detail bekeken en vergelijkt. Overtuigen wordt het meest gebruikt in een klant-verkoper relatie via reclame op tv, poster, billboards maar ook telefonisch, deur-aan-deur, proevertjes enzovoort. Hierin bekijken we wat er enorm belangrijk is tijdens een overtuiging, de verschillende stappen in een verkoopproces tussen klant en koper, en hoe je een overtuiging kunt herkennen. De PKM (Persuasion Knowledge Model) is hier een belangrijk thema. De PKM probeert alle verschillende vormen van overtuigingen te bespreken (voor consument als verkoper). In dit onderzoek wordt in een hele hoofdstuk het PKM uitgebreid uitgelegd en de verschillende scenario's tussen klant en verkoper bekeken. Ook dit onderzoek bestaat uit een literatuuronderzoek en praktijkonderzoek. De literatuuronderzoek is puur theoretisch en is niet genoeg zonder de praktijkonderzoek. In de praktijkonderzoek wordt gebruik gemaakt van hypotheses, vragenlijsten (kun je vinden op het einde van het document) en interviews om zoveel mogelijk data te verzamelen. Die data wordt dan gebruikt om een analyse te maken en daaruit een conclusie te trekken. Na het praktijkonderzoek wordt geconcludeerd dat van alle overtuigingsaanpakken, de beste aanpak is om coöperatief opgesteld zijn, een langdurige relatie willen aangaan met de klant en goed voorbereid zijn. Volgens vastgoedmakelaars is deze aanpak de beste manier voor succes bij elke klant.
Ik ben blij dat ik dit onderzoek heb gevonden. Het is enorm interessant aangezien je op dagelijkse basis wordt overtuigd door tientallen mensen. Mijn doelen die ik vooraf had opgesteld, zijn behaald na het lezen van dit document. Ik ben beter voorbereid als ik moet presenteren of als ik een gesprek moet starten waarbij ik iemand zou moeten overtuigen. Ik zal de kennis hiervan al gebruiken bij mijn eerst volgende presentatie.